واکاوی دلایل دلار بالای ۴ هزار تومان

ولي اله سيف می‌گوید که نرخ فعلی ارز تا حدی بالاتر از دامنه منطقی آن قرار داشته و این امیدواری وجود دارد که اصلاح شود

‏‎به گزارش اگزيم نيوز، در جریان نوسان اخیر بازار ارز و عبور نرخ دلار از ٤٠٠٠ تومان، کرباسیان - وزیر افتصاد - بارها ماندگاری دلار در نرخ بالای ٤٠٠٠ تومان را تکذیب کرده است؛ موضوعی که رئیس کل بانک مرکزی در تایید یا رد این موضوع توضیح داد که بانک مرکزی همواره نظر خود را به صراحت در این‌باره اعلام کرده است به طوری که نقش این بانک، نظارت بر بازار و ورود به آن در مواقعی است که دچار نوسانات هیجانی می‌شود.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی همواره تلاش کرده تا ثبات همراه با آرامش در بازار وجود داشته باشد و شرایط مناسبی ایجاد شود، گفت: اکنون تاحدودی به نظر می‌رسد که نرخ از دامنه مجاز و منطقی خود بالاتر  است که امیدواریم اصلاح شود.

زمان کاهش نرخ سود تسهیلات

رییس کل بانک مرکزی درباره زمان کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی نیز اظهار کرد: خوشبختانه عملکرد بانک‌ها در رابطه با رعایت نرخ سود سپرده بسیار رضایت‌بخش بوده است اما عامل دیگری که موجب بی‌نظمی و عدم تعادل شده، وجود صندوق‌های با درآمد ثابت در بانک‌هاست که به طور طبیعی در حال انجام هماهنگی‌هایی با سازمان بورس درباره آنها هستیم.

سیف گفت: باید پذیرفت که بین بازار سرمایه و بازار پول رابطه جدی وجود داشته و نمی‌توان به طور مستقل از یکدیگر برای آنها تصمیماتی گرفت و امیدواریم با هماهنگی‌های لازم بتوان در رابطه با صندوق‌های با درآمد ثابت شرایطی ایجاد کرد که متعاقبا بتوان در زمان مناسب برای نرخ سود تسهیلات نیز تصمیم‌گیری کرد.

وی توضیح داد: بحثی که در رابطه با صندوق‌های سرمایه‌گذاری وجود دارد این است که تعهد سود بالاتر از نرخ سودی که شورای پول و اعتبار اعلام کرده است، موجب عدم ایجاد تعادل در بازار شده است. این در حالی است که هر فعالیتی درآمد خاص خود را داشته و در پایان دوره باید بین سرمایه‌گذاران تقسیم شود اما وعده سودهای متنوع موجب التهاب در بازار پول خواهد شد.

 سیف اظهار داشت: همکاری بانک ها در حل مشکل جوانان کار ارزشمندی بود که چراغ کانون خانواده را در کشور روشن کرد.

رییس کل بانک مرکزی با قدردانی از بانک های همکار در این طرح و بخش اعتبارات بانک مرکزی اظهار داشت: سنت حسنه جاریه قرض الحسنه در نظام بانکی کشور از برکات قانون بانکداری بدون رباست.

وی با یادآوری اینکه نظام بانکی دنیا بر سود و زیان و بهره استوار است، اظهار داشت: منابع قرض الحسنه در ابتدای اجرای بانکداری اسلامی قابل توجه نبود اما با اطلاع رسانی بانک ها و آگاهی بخشی به مردم، سهم آن رو به افزایش نهاد.

رییس کل بانک مرکزی افزود: مردم بدانند منابع قرض الحسنه این امکان را به کشور و دولت می دهد که این منابع را در اموری چون وام ازدواج جوانان صرف کنند.

وی با تاکید بر اینکه فصل قرض الحسنه در منابع بانکی به مردم تعلق دارد، گفت: وقتی برنامه ای تصویب می شود، دغدغه ما این است که آیا این منابع توان پاسخگویی به این برنامه ها را دارد یا خیر.

سيف عنوان كرد: یکی از شبهاتی که در گذشته وجود داشت، منابع قرض الحسنه در فعالیت های اقتصادی سرمایه گذاری شود و از این رو بانک مرکزی بانک ها را ملزم کرد سرفصل آنها را از دیگر منابع خود تفکیک کند.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: نوع خدماتی که بانک ها به جامعه عرضه می کنند، بسیار مبهم است و شفاف نیست.

وی افزود: بانک ها منابع خود را به شکل وام های کلان به بنگاه های بزرگ تولیدی می دهند این در حالیست که بانک ها وام های خرد به مصرف کنندگان می دهند تا با این کار تولیدکننده را حمایت کنند.

سيف ادامه داد: دستورالعملی در این زمینه به نظام بانکی داده ایم و امیدواریم بخش عمده ای از تسهیلات به این شیوه پرداخت شود.

وی افزود: این صورت آن تولیدکننده ای موفق تر خواهد بود که کالای آن با اقبال بیشتر مردم رو به رو شود.

رییس کل بانک مرکزی از بانک ها خواست به کارت های اعتباری مرابحه 200 تا 500 میلیون ریالی و نیز کارت هایی که به پشتوانه یارانه مردم ارایه می شود، توجه بیشتری کنند تا با این شیوه تحولی در نظام اقتصادی کشور روی دهد.

سيف با بیان اینکه در همه جای دنیا بانک ها برای حمایت از تولید، وام خرد به مشتریان می دهند، از بانک ها خواست، اهتمام بیشتری در اجرای طرح صدور کارت اعتباری داشته باشند.

کد خبر 22349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 7 =